כיצד להכין את עצמך להנקה?

 




כולנו יודעות שהנקה היא התזונה הטובה ביותר שאנו יכולות להעניק לתינוק שלנו והדרך הטובה ביותר ליצירת קשר בריא בין האם לתינוק. עם זאת, לפעמים, בגלל העייפות והשינוים הדרסטים שמגיעים אחרי הלידה, ההנקה הופכת לאתגר לא קטן. ככל שתכיני את עצמך להנקה לפני הלידה, ההנקה עצמה תהיה פחות מלחיצה ותוכלי להיות פנויה יותר לפתח מערכת יחסים אוהבת ורגועה עם תינוקך.


איך אפשר להתכונן? הנה מספר הצעות פשוטות:

1. קראי כמה שיותר על הנקה לפני הלידה. קורסים רבים להכנה ללידה די מדלגים על עניין ההנקה, אך קיימים מאמרים וספרים שתוכלי לקרוא. ככה יהיה לך ברור יותר מה משמעות קבלת ההחלטה להניק את תינוקך.

2. אל "תאמני" את הפטמות שלך. יש אנשים שטוענים שצריך להכין את הפטמות להנקה. רוב הרופאים ויועצות ההנקה אומרים שגירוי הפטמות בזמן ההריון מוביל להתכווצויות ברחם ויכול לגרום למצוקה של העובר.

3. הקיפי את עצמך באנשים תומכים – משפחה, חברות, שכנות ואנשי מקצוע. בדקי אילו רופאי ילדים ואחיות טיפת חלב באיזורך מעודדים הנקה. חפשי קבוצה של אמהות טריות בעיר שלך כדי שתוכלי לבלות עם אמהות מניקות אחרות.

הכיני לעצמך בראש רשימה של חברות שממש אהבו להניק כדי שתוכלי להתקשר אליהן כשתצטרכי עידוד. הכיני רשימה נוספת של האנשים שאולי יהיו פחות תומכים ויוסיפו ללחץ בתחילת הדרך. כשאת חוזרת הביתה מבית החולים, תכנני להיות מוקפת רק באנשים שיעודדו אותך ושיוכלו לעזור לך בהכל חוץ מההנקה עצמה. וודאי שבעלך, אמא שלך וכל אחד אחר שהולך להיות בבית ידע שאת מעוניינת לעשות כל שתוכלי כדי להניק.

אימרי לדולה שלך, לבעלך או לחברה שתלווה אותך בלידה שאת מעוניינת להניק מיד אחרי הלידה, עוד לפני שאת עולה למחלקה. וודאי גם שהאחות שלוקחת את תינוקך לתינוקיה תדע שאת מעוניינת להניק אותו כשהוא רעב ושאת לא רוצה שיקבל בקבוק.

4. השיגי מספר טלפון של יועצת הנקה. ברוב בתי החולים יש כיום יועצות הנקה, אך לעיתים קרובות, השאלות הדחופות צצות רק אחרי שמגיעים הביתה והחלב ממש מתחיל לזרום. אפילו שהנקה היא הדרך הטבעית ביותר להזין את תינוקך, ייתכן ותזדקקי לעזרה או תמיכה בתחילת הדרך. נסי לא להרגיש רגשות אשמה או חוסר אונים אם לא הכל הולך חלק. זה נורמלי וכל שעלייך לעשות הוא לבקש עזרה ממומחית. השיגי את המספר לפני הלידה ושימרי אותו למקרה שתזדקקי לו אחר כך.

5. דאגי שיהיה לך את הציוד הדרוש 
– שיקלי קניית כרית הנקה כדי להפוך את ההנקה לנוחה יותר, בעיקר בהתחלה כשההנקות תהיינה לפרקי זמן ארוכים יחסית.
– שימי רפידות הנקה בתיק שלך לבית חולים וודאי שיש לך רפידות גם בבית. לנשים רבות יש דליפות של חלב לפני כל הנקה, במיוחד בתחילת הדרך, לפני שתפוקת החלב מתאימה את עצמה לצרכי התינוק.
– קני משחה לפטמות (לנולין) – בימים הראשונים הפטמות עשויות לכאוב ולהיות רגישות עד שאת והתינוק תתרגלו להנקה. המשחה מרגיעה את הכאב ועוזרת לפטמות פצועות להחלים.
– שימי בתיק לבית חולים פיג'מות שנפתחות בקלות להנקה – כאלה עם כפתורים מקדימה או עם חולצה שניתן להרים.
– לכי להתאמה של חזיית הנקה ממש בסוף ההריון כדי שיהיה לך מה ללבוש בהתחלה. אצל רוב הנשים, המידה בהנקה היא אותה מידה שהיתה להן בסוף חודש תשיעי. חישבי על קניית חזיית שינה או משהו נוח יותר לימים הראשונים בהם סביר שיהיה לך גודש והחזה יהיה גדול מהרגיל. נשים רבות ישנות עם חזיה בחודשים הראשונים שלאחר הלידה כדי לקבל יותר תמיכה וכדי להחזיק את רפידות ההנקה שלהן במקום.

6. בדקי שאין לך פטמות שקועות. יש נשים שהפטמות שלהן פונות פנימה במקום החוצה כשלוחצים על העטרה או בזמן גירוי. נשים עם פטמות שקועות יכולות להניק, אבל ייתכן ותזדקקנה לעזרה. אם את חושבת שיש לך פטמות שקועות, דברי עם הרופא שלך או עם יועצת הנקה עוד לפני הלידה.

7. הרגעי! ייתכן ושמעת סיפורים על נשים שלא היתה להן חווית הנקה מוצלחת. נסי לשכוח סיפורים אלה וזיכרי שרוב הנשים, ולא משנה הצורה או הגודל שלהן, יכולות להניק את תינוקיהן אם הן בוחרות לעשות זאת. ייתכן ויידרש מאמץ, אבל אם תבואי מוכנה, בהחלט יהיה לך יותר קל.

הנקה היא המתנה הגדולה ביותר שאת יכולה להעניק לתינוקך. היא זולה ונוחה יותר מפורמולה. זכותך כאמא וכאישה לדאוג לתינוקך ולטפח אותו כך. עם גישה חיובית וסביבה תומכת, את תצליחי!

x

#{title}

#{text}

#{price}