התמודדות עם גודש

 

מאת: ​ווסיליסה שקלובסקי-קורדי, יועצת הנקה מוסמכת IBCLC

 

מלאות ראשונית בשד היא חלק טבעי מהתפתחות גופנו אחרי לידה. עם זאת, אם החלב אינו יוצא, והפטמות הופכות להיות שטוחות וקשות כל כך, באופן שהתינוק אינו יכול לתפוס את השד, זה נקרא מצב של גודש.

הדרך היעילה ביותר למניעת גודש היא ביות מלא ומגע רב עם התינוק. מומלץ שהתינוק יעבוד עם השד בימים הראשונים זמן רב ככל האפשר. לאחר שירכוש ניסיון, יוכל התינוק להסתדר בקלות רבה יותר גם עם שד מלא. באופן זה גם יגבר ייצור האוקסיטוצין בגופך, מה שיאפשר טפטוף חלב ויקל על הגודש. 

הדרך הטבעית להסתדר עם גודש היא מגע עור לעור עם התינוק בין ההנקות ובזמן ההנקה.

אחרי ההנקה תוכלי להשתמש בקומפרס קר כדי להפחית את כמות המנה הבאה. קור יוכל לעזור לך גם להפחית בצקת באיזור. לפני ההנקה הבאה חממי את השד כדי לשחרר את החלב, ושוב כדאי לציין שהמקור המומלץ של החימום לפני ההנקה הוא התינוק המחפש.

חשוב לנוח ולשתות כרצונך בימי המלאות הראשונית. 

לא פחות חשוב הוא למנוע כל לחץ שהוא על השד המלא ועל סביבתו, כולל חזיות, מנשאים ותרמילים. ימי המלאות הראשונית הם זמן למנוחה ולהנקה.

סחיטה ושאיבה למניעת כאב, גם הן דרכים מקובלות. לגודש ראשוני יש סיבות, בראש ובראשונה הורמונאליות, שהן תוצאה של הפרידה מהשלייה. בשבילנו זה אומר, ששאיבה לצורך הקלה אינה אמורה להחמיר את המצב. מה שחשוב הוא לא לנסות לשאוב ״עד הסוף״ או במשך זמן מסויים – תעצרי ברגע שאת מרגישה שהכאב הוקל, ואת יכולה להתמודד עם ההרגשה בשדיים.
 
x

#{title}

#{text}

#{price}