עד כמה נכון לצרוך קופאין במהלך היום בתקופת ההנקה?


להכנס לבית עם תינוק חדש חבוק בזרועותינו, הינה חוויה מדהימה, יחד עם זאת זו חוויה מתישה בהחלט. כתוצאה מכך, הרבה מן האמהות הטריות, ממהרות למזוג לעצמן את ספל הקפה שחלמו עליו כ"כ במהלך כל ההיריון…

השאלה שמתעוררת היא, כמה קופאין ניתן לצרוך בבטחה במשך תקופת ההנקה? האם הקופאין עלול לעבור לתינוק דרך ההנקה והאם זה בטוח עבורו?

החדשות הטובות הן, שרוב האמהות המניקות יכולות לשתות קופאין, אך במתינות. קלי בוניטה- IBCLC,   מציגה באתרה הנחשב- "Kellymom",   כי ישנם תינוקות, בפרט אילו מתחת לגיל שישה חודשים, שיכולים להיות רגישים יותר לצריכת הקופאין של אמם. תינוקות אשר אמם התנזרה מקופאין במהלך ההריון, עלולים להגיב יותר לצריכתה של האם לקופאין כחלק מהתזונה שלה. למרות שהתינוק יכול להיות רגיש כעת לצריכת הקופאין של אמו, הדבר לא מחייב שהרגישות תימשך גם ברגע שיגדל מעט, כך שאם את מרגישה את הצורך להתנזר או למתן את צריכת הקופאין שלך לתקופה זו, את יכולה לנסות שוב כשהתינוק גדל מעט.

אם את מוצאת את תינוקך ערני במיוחד, או מטושטש, והתזונה שלך כוללת כמות מכובדת של קופאין, יתכן וכדאי לך לשקול להמעיט או לעצור את צריכת הקופאין למשך שבועיים עד שלושה ולבחון האם יש שינוי במהלך תקופה זו. אם החלטת להתנזר לחלוטין מקופאין, כדאי לך להוריד בהדרגה את הצריכה, כיוון שהפסקה מידית של צריכת הקופאין, יכולה לעורר כאבי ראש, או סימפטומים אחרים. אם את מרגישה שצריכת הקופאין אכן מפריעה לתינוקך, ואת בוחרת להמעיט או להפסיק את הצריכה, יכולים לעבור מספר ימים עד שתראי את השינוי הממשי בתינוקך, ועד שהוא יהפוך לפחות מטושטש.

דניס פישר, יועצת הנקה בינלאומית, פרסמה מאמר אקדמאי שחקר את נושא זה בשנת 2006, ובו נאמר: "הכמות המירבית של הקופאין הנמצאת בחלב אם היא 60 דקות לאחר הצריכה". כלומר, שיא כמות הקופאין היכול להמצא בחלב אם, יימצא לאחר 60 דקות לאחר ששתתה משהו עם מרכיב הקופאין.  "פחות מ 1% מכמות הקופאין הנצרך ע"י האם, מועבר לחלב, אך חילוף החומרים בעולל, יכול לקחת עד 80 שעות, מה שיכול לגרום לכמות הקופאין בגופו של התינוק, להצטבר לכמויות לא מבוטלות." בנוסף, היא מציינת שעד גיל שישה חודשים, לוקח לגופו של התינוק לעכל את הקופאין 2.6 שעות.

אמא השותה 1-2 כוסות קפה תעביר כמויות לא משמעותיות של קופאין אל התינוק.

מקורות שונים מציעים רף גבוה יותר של מקסימום צריכת קופאין בתווך של 300-750 מ"ג ליום. כמות הקופאין הנמצא בקפה יכול להשתנות (בתווך של בין 30-250 מ"ג.) תלוי באופן שבו פולי הקפה נקלו או גורענו, בעוצמה בה בושלו  וכן תלוי אם מדובר בתינוק קטן. כמובן זה תלוי גם כן בגודל כוס הקפה ☺.

דיאט קולה, השתיה הקלה שאהובה על מרבית הנשים, מכיל 46 מ"ג קופאין בכל פחית. תה גם כן עלול להכיל כמות משתנה של קופאין ששוב, תלוי באופן בו התבשל. בדרך כלל, בתה יש פחות קופאין מאשר בקפה, אך עדיין יכול להימצא עד 70 מ"ג קופאין בכוס תה מרוכז. משקאות אנרגיה גם מכילים כמות לא מבוטלת של קופאין, שימי לב לרכיבים המצוינים על גבי האריזה.

ישנו נתון נוסף מעניין: מומחים מציינים שצריכה מרובה של קפה יכולה להשפיע על תרכובת החלב שלך. שלוש כוסות קפה או יותר ליום מנמיכים את כמות תפוקת החלב. לא ברור האם זה נגרם כתוצאה מהקופאין או מחומצות אחרות שהקפה מכיל.

שורה תחתונה, לרוב האמהות מספר כוסות קפה או קולה ליום לא אמורים להוות בעיה. כל תינוק הוא שונה, ואף יגיב באופן שונה מתינוק אחר.

רק ע"י מעקב צמוד אחר תינוקך תדעי באיזה אופן תינוקך מושפע!


ב
x

#{title}

#{text}

#{price}