חזרה לעבודה והמשך הנקה

מאת: ווסיליסה שקלובסקי-קורדי, יועצת הנקה מוסמכת IBCLC

 
על מה כדאי לחשוב כמה שיותר מוקדם:
 
מתי לחזור לעבודה? ככל שעובר יותר זמן אחרי הלידה, כך קל יותר להתארגן עם הנקה בעבודה. אם יש לך אפשרות כדאי להתחיל ממשרה חלקית גם מבחינת שעות וגם מבחינת ימים. נסי לחזור לעבודה ביום חמישי ולקחת את יום שלישי כיום חופש בשבוע השני, כך את ותינוקך יסתגלו בהדרגה לשינוי.

בחירת מיקום המטפלת. ככל שהמטפלת תהיה קרוב יותר לעבודה – כך יהיה לך פחות זמן פרידה וגם לפעמים קיימת אפשרות להניק בהפסקות במקום שאיבה.

תבחרי מטפלת שמקבלת תינוקות יונקים וחלב אם שאוב.



משאבת חלב דו צדדית
חשוב שתצטיידי במשאבת חלב דו צדדית איכותית
בחירת משאבה. אם את הולכת לשאוב על בסיס יום–יומי יש טעם להצטייד במשאבה דו–צדדית חשמלית, כלי אחסון חלב וגאדג'ט לשאיבה בלי עזרת ידיים. 
שאיבה דו–צדדית מעלה כמויות חלב ומקצרת זמן שאיבה, ושאיבה בלי ידיים חוסכת המון עייפות וכאב (בסוף זה מתורגם גם לכמויות חלב).

אם את שואבת לצורך הקלה בשבועות הראשונים תכניסי חלב לעומק המקפיא בתור מנה רזרבית לשעת חירום.

צרי ספרייה (קריאה, שמיעה ותמונות) לזמן שאיבה. שאיבה עובדת הרבה יותר טוב כאשר אנחנו לא מסתכלות על המשאבה אלא מדמיינות תינוק או במצב רוח מרומם.

כדאי לדבר עם מטפלת על האכלה איטית מבקבוק. 

על מה לחשוב בחודש לפני חזרה לעבודה

חודש לפני יציאה לעבודה תכירי לתינוק את הבקבוק. בהתחלה עם שיר ומשחק ובלי להכניס לפה. המתיני עד שהתינוק ירצה לטעום אותו. אם התינוק שלך יהיה בן חצי שנה או יותר בעת חזרה לעבודה את יכולה לשקול אפשרות לעבור לכוס מעבר או ישירות לכוס רגילה ולדלג על שלב הבקבוק. 

שבועיים–שלושה לפני יציאה לעבודה כדאי להתחיל לשאוב פעם–פעמיים ביום אחרי הנקה. אם התינוק יבקש קינוח לאחר השאיבה, אל דאגה – תיווכחי שיש עוד המון. זוהי הזדמנות ללמוד להשתמש במשאבה וגם לתרגל זמני שאיבה קבועים.
אספי חלב שאוב במקפיא כרזרבת בטחון (רצוי מנות קטנות 20 עד 30 СС). על פי רוב נעדיף את החלב השאוב המקורר מאתמול או שלשום אבל אוסף שקיות במקפיא מעניק תחושת ביטחון.

שבועיים לפני יציאה לעבודה תני לתינוק לטעום חלב מבקבוק בהתחלה ליד השד ממש, אחר כך כאשר את לא לידו.
שבועיים לפני יציאה לעבודה שוחחי עם המטפלת על כללי שימוש בחלב אם והשאירי לה הוראות בכתב. ספרי לה על הבדלים ברמות השומן וצבע בחלב טרי.

שבוע לפני תחילת העבודה הגיעי לביקור במקום שיהיה בו התינוק בזמן העבודה (אם זה לא ביתך). שוחחי עם המטפלות על אחסון ומתן חלב אם, הכירי את התינוק למקום. געי בניאגרה בשירותים, בדלתות, במפסקים, בברזים ובקופסת מגבונים לחים, וכך תסייעי לתינוק שלך לפתח נוגדנים. גופינו מייצר נוגדנים ספציפיים נגד מזיקים שעתה פגש, והך תשאירי תינוק מוגן. רוב המחלות הנפוצות במעונים ובמשפחתונים לא משפיעים על מבוגרים בכלל, המערכת החיסונית שלנו יודעת להתגונן, הנוגדנים שנפתח בגופנו יגנו על התינוק היונק. אלו היו מספר עצות שיקלו עלייך את החזרה לעבודה בזמן שאת מניקה, ויאפשרו לך הנקה רציפה. מקווה שעזרתי ומאחלת לך הסתגלות קלה. 

 
x

#{title}

#{text}

#{price}