התינוק היונק והבקבוק


אין כמו ההנקה. אין כמו המגע של האמא והתינוק. החיבור המיוחד הזה. מרוץ החיים לפעמים מאלץ אותנו לחזור לעבודה/ לימודים ולפעמים פשוט צריך לעשות כמה סידורים או להתאוורר עם חברה בגיל מאוד צעיר של התינוק כשהוא עוד מסתמך על ההנקה בלבד. בזמנים כאלה כיף שיש משאבה טובה בבית. אפשר לשאוב ולהשאיר את החלב להאכלת התינוק בהעדרך. חשוב לדעת כמה דברים על האכלה מבקבוק כדי שההנקה והתינוק לא יפגעו מהפיתרון הזה.


כדאי שמי שמאכיל את התינוק בהעדרך (בן זוג, סבא,סבתא, מטפלת וכו') יאכיל את התינוק ב"האכלה תומכת הנקה" או "האכלה קצובה". צריך שהתינוק יהיה במנח של כמעט ישיבה (כשהוא נשען על מי שמאכיל אותו) והבקבוק יהיה בזווית שהחלב מקביל לרצפה וממלא רק חלק מהפטמה. בצורה כזאת התינוק צריך "לעבוד" כדי להוציא את החלב (בדומה למתי שהוא יונק) והחלב לא זורם בצורה מהירה לתוך פיו. בהאכלה כזאת התינוק שולט בקצב היציאה של החלב ובכך אוכל לאט יותר ובד"כ גם כמות קטנה יותר.

חשוב גם להאכיל את התינוק בפטמה בעלת זרימה איטית ואין צורך להגדיל אותה עם גיל התינוק (הרי הפטמה שלך נשארת גם היא באותה מידה).

האכלת התינוק בצורה שאינה תומכת הנקה עלולה להעלות כמה בעיות כגון העדפת בקבוק או פגיעה במנגנון השובע של התינוק. התינוק הרי נולד עם מנגנון שובע בריא ומדוייק, הוא יודע בדיוק מתי הוא רעב ואיזו כמות מספיקה לו לאכול כדי לשבוע. אם התינוק יאכל מהר יקח לו יותר זמן להרגיש שהוא שבע והוא יאכל כמות יותר גדולה בזמן הזה. בדיוק כמונו המבוגרים, אם אנחנו אוכלים מהר מאוד אנחנו לא שמים לב שאכלנו יותר מידי עד שכבר "התפוצצנו". מאותה סיבה יש חשש נוסף, שהתינוק ידחה את השד ויעדיף האכלה מבקבוק על פני ההנקה. בדרך כלל הסיבה לכך היא שהוא נהנה שהחלב מהבקבוק זורם מהר ובקלות ללא מאמץ מצידו ואילו בהנקה יש זרימה איטית יותר הכרוכה בעבודה מצידו.

כמעט ולא צריך לציין כמה אנחנו מאמינות בחשיבותה של ההנקה. כל מהות החנות היא תמיכה בנשים שבחרו לתת לתינוק שלהן את הטוב ביותר. בין אם מדובר בחזית הנקה טובה ותומכת, בשמלת הנקה שמאפשרת הנקה דיסקרטית או משאבה איכותית – אנחנו כאן בשבילך.

x

#{title}

#{text}

#{price}