חלק 4 – איך תאחסני את החלב ששאבת?

 

אם תצטרכי להביא את החלב למטפלת בכל יום, בוודאי יהיו לך שיקולי אחסון שונים מאלה של אם מניקה שרק רוצה להיות מסוגלת לצאת בלי התינוק מדי פעם בפעם. יש נשים שרוצות שתהיה להן אספקת חלב במקפיא (אפשר לשמור חלב קפוא למשך 3-4 חודשים) ליתר ביטחון וגמישות, ואילו אחרות משתמשות בחלב ששאבו במהירות ומאחסנות אותו במקרר (עד 8 ימים). כל זאת צריך להילקח בחשבון כשמחליטים באילו מיכלי אחסון להשתמש לשם אחסון החלב. כל מיכלי החלב צריכים להיות נטולי BPA (כימיקל פלסטי שעלול לחדור לחלב).

שקיות חלב – אם את מתכוונת להסתמך על אספקת חלב מהמקפיא, נוחות ומחיר הם שיקולים שיש להביא בחשבון. בעיני נשים רבות, השקיות לאחסון החלב הן הפתרון הקל ביותר משום שאפשר להניח אותן זו על זו, ואפשר לרשום עליהן את שם התינוק (בשביל המטפלת) ואת תאריך השאיבה. כמו כן, יש השקיות שנתות כדי שתוכלי לראות כמה חלב מזגת או שאבת לתוכן. לרוב שקיות החלב המיועדות להקפאה יש תחתית מיוחדת שמאפשרת את העמדתן, ושני פסי סגירה כדי שלא תצטרכי לדאוג שמא יישפך חלב יקר. שקיות אחסון החלב עשויות להיות גם הפתרון הנוח ביותר לאמהות שצריכות להביא את החלב אל המטפלת, וכך לא יצטרכו לדאוג להחזיר ולשטוף כמה בקבוקים מדי יום. חלב מופשר יכול להיות מאוחסן במקרר עד 24 שעות.

בקבוקים שמתאימים למשאבה שלך – אם את מאחסנת חלב במקרר, או כמויות קטנות יותר במקפיא, הבקבוקים שמגיעים עם המשאבה עשויים להיות מיכל האחסון הטוב ביותר לחלב ששאבת. תוכלי גם לקנות בקבוקים גדולים יותר, ליתר נוחות.

לא משנה באיזו משאבה את משתמשת, היכן את מבצעת את השאיבה או כיצד את מאחסנת את החלב – השאיבה דורשת השקעה לטובת האינטרסים של התינוק שלך. כל הכבוד על החשיבה שהשקעת ועל כל מה שאת עושה למען בריאותו והתפתחותו של תינוקך!

חלק 1 – השאלות הגדולות
חלק 2 – באיזו משאבה להשתמש?
חלק 3 – מתי תשאבי?

x

#{title}

#{text}

#{price}